La Trobada de la Rosa celebrarà els 80 anys el 2017

La festivitat de Crist Rei i el tancament de l’Any Sant de la Misericòrdia ha coincidit aquest any amb la tradicional celebració de la Festa de la Rosa a la parròquia de Sant Esteve de Pallerols de Rialb. La Festa de la Trobada de la Rosa commemora un dia molt assenyalat en la vida de ant Josepmaria i de l’Opus Dei.Opus Dei - La Trobada de la Rosa celebrarà els 80 anys el 2017

En aquesta festa es recorda que san Josepmaria va viure una tribulació interior molt gran a la nit que va dormir a la casa rectoral de l’ermita i parròquia de Pallerols. Com va explicar Mn. Norbert Estarriol en la seva homilia, sant Josepmaria no sabia si feia bé en fugir d’Espanya, on deixava part del membres de l’Obra i la seva pròpia família. “Va passar una nit plorant i resant” i va demanar a la Mare de Déu que li digués si feia be continuar cap a Andorra.

Al matí del dia següent sant Josepmaria baixà a la capella, on trobà, a terra, una rosa de fusta que devia ser de la Mare de Déu del Roser. Ell hi va veure la mà de la Mare de Déu en aquella rosa. La seva angoixa es transformà immediatament en una gran alegria i va continuar el camí cap a Andorra sabent que feia la voluntat de Déu.

El missatge de sant Josepmaria, va dir Mn. Estarriol, va continuar i es va expandir. És el missatge que predica la necessitat dels cristians de posar a Crist damunt de totes les activitats ordinàries que tant diferents són, i predicant la vocació universal a la santedat, començant en primer lloc per els que tenim més propers, com el marit, la muller, el fills, els amics… Va concloure recordant la doctrina del papa Francesc i el final de l’Any Sant de la Misericòrdia.

L’ANY VINENT, EL 2017, ES CELEBRARÀ EL 80È ANIVERSARI DE LA TROBADA DE LA ROSA. “SERÀ UN ANIVERSARI MOLT SONAT”, VA DIR EN JORDI PIFARRÉ

A la Santa Missa, cantada per una coral de Girona, hi van participar amics de l’ermita i parròquia de Pallerols i veïns d’aquest poble, amb l’alcalde Antoni Reig. Moltes famílies i molts nens han participat als actes. Abans de la Santa Missa s’ha fet una processó pels voltants de l’ermita amb la imatge de la Verge tot cantant els Goigs de la Mare de Déu del Roser. Al final, s’ha resat un “respons” pel difunts de Pallerols, enterrats en el cementiri que es troba just davant de l’ermita.

Aquesta festa de la Trobada de la Rosa va començar la nit anterior amb una cursa nocturna organitzada per l’Associació d’amics del camí de Pallerols de Rialp a Andorra, on van participar 185 corredors. La cursa començà a les 5:30 de la matina per recórrer 22 km amb un desnivell de 1.600 metres.

Abans de l’Eucaristia hi va haver una visita guiada a la rectoria, restaurada recentment amb la cuina, els lavabos i les habitacions reproduint el mobiliari de l’època, com els polsadors de la llum, les calaixeres… Les obres continuaran amb l’edifici derruït al darrere de la rectoria.

L’any vinent, el 2017, es celebrarà el 80è aniversari de la Trobada de la Rosa. “Serà un aniversari molt sonat”, va dir en Jordi Pifarré, vicepresident d’Associació d’Amics. L’agenda encara no és tancada i per tant encara es treballa en diferents projectes i actes. Els membres de la Junta de l’Associació, Cristina Marroquín i Octavio Rico, també van confirmar que hi ha preparatius molt interessants per l’any vinent.
Festa de la Trobada de la Rosa 2016

Posted in Cap