Festa de la Trobada de la Rosa i ‘trail running’ 2014

La Festa de la Trobada de la Rosa es celebrarà el dissabte 22, el mateix dia que fa setanta set anys que sant Josepmaria trobés una rosa de fusta al terra de l’església de Pallerols de Rialb. La cursa nocturna Rosa del Nord serà una setmana més tard, el 29 de novembre.

L’Associació d’Amics del camí de Pallerols de Rialp a Andorra cada any organitza en el mes de novembre la Festa de la Trobada de la Rosa tot recordant aquell 22 de novembre de 1937 en què sant Josepmaria Escrivà trobà una rosa de fusta daurada a l’església de Pallerols. Per a ell significà que feia bé en continuar el seu viatge cap a Andorra, quan estava aclaparat pel dubte de si estava complint o no la voluntat de Déu. La celebració d’enguany té una especial significació, ja que coincideix amb el mateix dia 22 en què succeïren aquells esdeveniments.

Horari:

10:30 h. Pels qui arribin d’hora, petita excursió amb visita guiada sortint de Pallerols de Rialb a la Cabana de Sant Rafel, la Bassa, l’Empordanès i finalitzant el recorregut d’uns 70 minuts a la mateixa església de Pallerols.

12:00 h. Visita guiada a la zona de Pallerols: Rectoria i església

12:45 h. Processó amb la imatge de la Mare de Déu del Roser de Pallerols i tot seguit Missa a l’església de Pallerols

14:00 h. Absoltes pels difunts de Pallerols

14:30 h. Dinar per les rodalies de Pallerols

16:00 h. Rés del Rosari a l’església de Pallerols i en acabar veneració de les relíquies de sant Josepmaria

Per Julia Baykova (Flickr: Trail Running Lago Orta) [CC-BY-2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/2.0)%5D, via la Wikimedia Commons

Cursa nocturna Rosa del Nord

El 29 de novembre es celebrarà la segona edició de la cursa nocturna Rosa del Nord, un recorregut que va ser transitat per milers de persones perseguides per ideologies totalitàries durant la Guerra Civil espanyola (1936-39) i la Segona Guerra Mundial (1942-1945), i per on va passar també sant Josepmaria el 1937.

La Rosa del Nord és una marxa nocturna per un recorregut de 22 km que es pot realitzar en dues modalitats: cursa o caminada popular. La caminada surt a les 16 h i el trail a les 18:30 h. L’inici de la cursa és el Golf d’Aravell, i el final a la plaça de Calonge a Sant Antoni, de Sant Julià de Lòria. Un itinerari de muntanya que travessa la comarca de l’Alt Urgell (Catalunya) per entrar a Sant Julià de Lòria (Andorra) per Mas d’Alins.