Els estels tornen a volar en l’Aplec de sant Josepmaria a Andorra

El dissabte 28 de juny de 2014 se celebra a Andorra el III Aplec de sant Josepmaria per commemorar la festa del sant (26 de juny), qui va passar per Andorra del 2 al 10 de desembre del 1937.

Opus Dei - ​Els estels tornen a volar en l’Aplec de sant Josepmaria a Andorra

 

Per tercer any consecutiu i tenint en compte la bona acollida de la iniciativa en les edicions precedents, als Prats del Gastó de Fontaneda (Sant Julià de Lòria) tindrà lloc el III Aplec de sant Josepmaria organitzat conjuntament per l’Associació d’Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra, el Comú de Sant Julià de Lòria i el Bisbat d’Urgell. El motiu de la trobada es commemorar la festa de sant Josepmaria, que se celebra cada any el 26 de juny, i reviure l’entrada de sant Josepmaria a Andorra per Mas d’Alins, el 2 de desembre de 1937.

Els programa d’actes de l’Aplec és el següent:

– A les 12:30 h, celebració de l’Eucaristia, en recordança de la festa del sant, als Prats del Gastó, prop del Mas d’Alins. Concelebrarà l’arquebisbe Joan Enric Vives, bisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, juntament amb el Dr. Antoni Pujals, vicari delegat de la prelatura de l’Opus Dei a Catalunya, Mn. Josep Chisvert, rector de Sant Julià de Lòria, i altres sacerdots d’Andorra.

– A les 13:30 h, benedicció d’una capelleta de la Mare de Déu de Canòlich, que s’ha construït recentment a la cruïlla del camí del Mas d’Alins amb el camí de Canòlich, vora la Borda del Gastó.

– A les 14:00 h, dinar de germanor, es farà una paella d’arròs de muntanya.

– A les 16:00 h, exhibició de volada d’estels, entre els assistents.

En acabar, qui ho desitgi podrà anar a Sant Julià de Lòria a peu, pel camí vell de Fontaneda perfectament senyalitzat, o bé anar-hi amb els cotxes que s’han pujat.

Està previst que entre els assistents un grup vingui caminant des d’Argolell. Un altre grup des del riu de Civís. I d’altres hi arribin -en cotxe o a peu- des de Sant Julià de Lòria. Tots confluiran -cap a les 12 del migdia- en uns camps molt a prop de la Borda del Gastó, en el camí del Mas d’Alins.

Des de Barcelona l’organització posa al servei dels interessats un autobús que sortirà a les 8:30 h del matí del dia 28 de juny des de l’Oratori de Bonaigua (C/. Jiménez i Iglesias, 1) i arribarà de tornada a Barcelona a les 22:00 h. Per a més informació, hom pot adreçar-se a Teodoro González. Tel. 654.789.796 o teogonlop@gmail.com.

L’Associació d’Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra, nasqué l’any 2002, arran del centenari del naixement de sant Josepmaria Escrivà de Balaguer. Des d’aleshores, ve treballant en la recuperació dels fets, viaranys i llocs del camí de fugitius que seguí sant Josepmaria amb altres persones al novembre-desembre de 1937. Actualment, en formen part persones de tot el món.