El II Aplec de sant Josepmaria a Andorra en imatges

El dissabte 29 de juny es va celebrar el II Aplec de sant Josepmaria a la Borda dels Ginebrers, als prats del Gastó de Fontaneda, a Sant Julià de Lòria, per a commemorar la festa de sant Josepmaria Escrivà de Balaguer, que fou el 26 de juny, tot recordant el seu pas per aquests camins de Fontaneda el 2 de desembre de 1937. Vet aquí algunes fotos i un vídeo de la jornada. Organitzà el II Aplec l’Associació d’Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra, conjuntament amb el Comú de Sant Julià de Lòria i el Bisbat d’Urgell.

La imatge de la Mare de Déu de Canòlich, amb la rosa de Rialb a la mà.

La imatge de la Mare de Déu de Canòlich, amb la rosa de Rialb a la mà.

Moments abans de la missa, vint-i-cinc persones arribaren a peu a la Borda dels Ginebrers des del poble d’Argolell, revivint l’entrada a Andorra que féu sant Josepmaria la nit de l’1 al 2 de desembre de 1937.

Imagen

Hi assistiren unes 120 persones vingudes d’arreu de Catalunya i Andorra.

Hi foren presents les autoritats del Comú de Sant Julià de Lòria, presidides pel seu Cònsol Menor Hble. Sr. Manel Torrentallé. També hi assistí la Cònsol Major del Comú d’Andorra la Vella, Hble. Sra. Rosa Ferrer.

Imagen

Concelebrà l’Eucaristia, Mn. Josep Maria Mauri, Vicari General del Bisbat d’Urgell, Dr. Antoni Pujals, Vicari de la Prelatura de l’Opus Dei a Catalunya, Mn. Josep Chisvert, rector de la parròquia de Sant Julià de Lòria, Mn. Pere Pascual, de Barcelona, Mn. Constantino Anchel, de Pamplona, Mn. Cristian Mendoza, de Mèxic i Mn. Norbert Estarriol, de Lleida.

Imagen

El retaule de l’eucaristia fou la natura.

Imagen

Imagen

Imagen

En finalitzar l’Eucaristia Mn. Josep Chisvert, lliurà la rosa de Rialb que el prelat de l’Opus Dei regalà al bisbat d’Urgell el passat 1 de desembre. Aquesta rosa, còpia exacta de l’original que es guarda a l’església prelatícia de l’Opus Dei a Roma, es conservarà a Pallerols fins el dia 2 de desembre que es retornarà a l’església de Sant Julià de Lòria en motiu de la celebració de l’entrada de sant Josepmaria el 2 de desembre de 1937.

Imagen

Imagen

A continuació es feu una processó i es col·locà la primera pedra del tercer oratori de la Mare de Déu de Canòlich, situat a la cruïlla del camí del Mas d’Alins amb el de Canòlich, a la vora de la Borda del Gastó. La primera pedra fou regalada per l’Associació d’Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra per mans del seu president, Sr. Joaquim Manich.

Imagen

Imagen

Imagen

Imagen

Imagen

Acabada la cerimònia de benedicció del proper oratori de Canòlich hi hagué el dinar, amb un arròs de muntanya per a tots els assistents. Finalment, alguns nens feren volar estels en els prats de la Borda dels Ginebrers.

Imagen

Imagen