Mons. Joan-Enric Vives presideix la Festa de la Trobada de la Rosa 2012

El dissabte 17 de novembre va tenir lloc a Pallerols de Rialb la Festa de la Trobada de la Rosa, una festa ja tradicional que enguany comptà amb la presència de l’arquebisbe d’Urgell.

17 de novembre de 2012
Anna Baduell

Homilia de Mons. Joan-Enric Vives, arquebisbe d’Urgell

Més d’un centenar de persones s’aplegaren a l’església de St. Esteve de Pallerols per celebrar la tradicional Festa de la Trobada de la Rosa, que just aquest any coincideix amb el 75è aniversari del Pas de sant Josepmaria pels Pirineus.

La missa va ser presidida per l’arquebisbe d’Urgell i concelebrada pel Vicari de l’Opus Dei a Espanya Dr. Ramón Herrando i el Vicari a Catalunya Dr. Antoni Pujals, el Rector de Ponts Mn. Jaume Mayoral, Mn. Bonifaci Fortuny i Mn. David Codina.

En un clima de festa i ambient familiar, tot i la pluja que impedí la processó de la Mare de Déu del Roser per la rodalies de l’església com en altres ocasions, els qui acudiren a la Festa van poder participar d’una missa solemne presidida per l’arquebisbe d’Urgell i concelebrada pel Vicari de l’Opus Dei a Espanya Dr. Ramón Herrando i el Vicari a Catalunya Dr. Antoni Pujals, el Rector de Ponts Mn. Jaume Mayoral, Mn. Bonifaci Fortuny i Mn. David Codina. En l’homilia, Mons. Joan-Enric Vives, va fer nombroses referències a l’estada de sant Josepmaria a Pallerols que qualificà de fet joiós, “Rialb i la rosa de Rialb que aquí rebé sant Josepmaria com un do, com una gràcia, aquells signes delicats de l’amor de la Verge Maria vers ell (…) aquí ho celebrem amb joia corpresos”.

Mons. Joan-Enric Vives també parlà de la fe, “raó i compromís d’acció”, que “agraïm a Déu en la persona de sant Josepmaria Escrivà i li diem gràcies al Senyor, que ens has donat una llum de la fe amb la seva vida, els seus actes, amb els seus sentiments, amb les seves temptacions vençudes, amb la seva disponibilitat, ben gran, que aquí a Rialb es posà tant i tan en relleu”.

Més d’un centenar de persones s’aplegaren a l’església de St. Esteve de Pallerols per celebrar la tradicional Festa de la Trobada de la Rosa.

“En aquesta any de la fe -afegí l’arquebisbe- en aquest aplec nostre aquí a Pallerols de Rialb tornem a dir-li al Senyor, el nostre Pare Celestial, volem creure com el teu fill ens ha ensenyat, com Maria ha viscut, com sant Josepmaria gosà viure en aquells anys tan tràgics”.

L’arquebisbe d’Urgell va concloure la seva homilia tot dient: “en aquest any de la fe el bisbe d’Urgell encomana avui aquí a sant Josepmaria la fe del meu bisbat”. I convocà els presents el dia 1 de desembre a participar dels actes de celebració del 75è aniversari del Pas de sant Josepmaria per Andorra a sant Julià de Lòria i Andorra la Vella.

Un moment de l’homilia de Mons. Joan-Enric Vives.

A la festa hi foren presents també el President del Consell Comarcal de la Noguera i l’alcalde de la Baronia de Rialb, així com els Presidents i les Juntes de la Fundació i de l’Associació d’Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra.

Celebracions del 75è aniversari del pas de sant Josepmaria per Andorra

Continuant amb les celebracions del 75è aniversari del Pas de sant Josepmaria per Andorra, hi ha programats diversos esdeveniments:

El dia 1 de desembre benedicció d’una imatge de sant Josepmaria a l’Església de Sant Julià de Lòria (Andorra).

El mateix 1 de desembre tindrà lloc la VI Jornada Camins de Llibertat a través dels Pirineus: “El pas de sant Josepmaria per Andorra, l’any 1937” al Centre de Congressos d’Andorra la Vella

L’arquebisbe de la Seu d’Urgell i copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, presidirà els actes. Està confirmada la participació del prelat de l’Opus Dei, Mons. Xavier Echevarría, en les celebracions del dia 1 de desembre a Andorra.

Més informació: www.pallerols-andorra.org

Galeria fotogràfica de la Festa de la Trobada de la Rosa 2012 [+]