Andorra celebra la festa de sant Josepmaria

El proper dissabte 30 de juny tindrà lloc a Andorra un aplec popular per celebrar la festa de sant Josepmaria, acte amb què s’obre la commemoració del 75è aniversari del pas del fundador de l’Opus Dei per aquest país. L’escriptor i periodista Alfred Llahí dóna els detalls d’aquest fet històric.

L’Associació d’Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra ha convocat una trobada popular a Prats del Gastó (Sant Julià de Lòria) per al pròxim dia 30, amb el que celebressin la festa de sant Josepmaria. L’acte central consistirà en la Santa Missa, presidida per l’arquebisbe de la Seu d’Urgell i copríncep d’Andorra, Mons. Joan Enric Vives. Tota la informació sobre aquesta jornada es troba al web de l’Associació, www.pallerols-andorra.org.

La jornada servirà per obrir el calendari de festes previst en ocasió del 75è aniversari del pas de sant Josepmaria per aquest petit país situat entre les muntanyes del Pirineu. El fundador de l’Opus Dei hi va viure entre el 2 i el 10 de desembre de 1937, després d’uns dies de caminades furtives per entre boscos i muntanyes.

El fet històric ha estat documentat exhaustivament. Alfred Llahí i Jordi Piferrer han escrit Andorra, terra d’acollida, una investigació que repassa el dia a dia de sant Josepmaria i els seus acompanyants al Principat.

En aquest vídeo, Llahí -periodista i escriptor andorrà- proposa un recorregut pels principals llocs i les principals claus que expliquen l’episodi. Entre els andorrans amb qui va fer amistat sant Josepmaria, destaca mossèn Lluís Pujol, arxipreste d’Andorra la Vella. També es recuperen imatges d’època de Valentí Claverol, autor de l’única fotografia que es conserva del fundador de l’Opus Dei i els que l’acompanyaven.

Durant aquells dies de calma, “va poder refer-se físicament, però també va trobar pau per poder dir Missa en llibertat i per poder sentir-se lliure, que és el més important que pot sentir una persona en temps de guerra”. Llahí afegeix: “el missatge de sant Josepmaria Escrivà de Balaguer sintonitza perfectament amb el Principat d’Andorra, perquè el principat d’Andorra és sinònim de pau i de llibertat, de perdó, d’acollida”.

Enllaços relacionats:

Aplec de sant Josepmaria [+]

Mons. Vives explica el pas de sant Josepmaria per Andorra [+]

 

One thought on “Andorra celebra la festa de sant Josepmaria

  1. Retroenllaç: Celebracions del 75è aniversari del pas de sant Josepmaria per Andorra: programa d’actes | Sant Josepmaria i Andorra

Els comentaris estan tancats.